Glasshuset på Frydenbergåsen

Her må du ikke kaste stein, humrer Marianne og ektemannen Stian. Paret finner stadig nye bruksområder for bruk av glass i boligen deres på Frydenbergåsen i Kongsberg.

−Man kan jo si at vi har fått øynene opp for bruken av glass, i mange tilfeller gir det oss langt enklere vedlikehold. I tillegg er det jo et veldig stilrent og flott materiale, men det må brukes riktig, forklarer Marianne.

Innglassert terrasse
Da ekteparet i 2016 flyttet inn i den splitter nye boligen merket de fort hvor utsatt terrassen kunne være for vind og vær. Valget om å innglassere terrassen ble derfor et enkelt valg for paret. Siden den gang har det bare ballet på seg med bruken av glass for ekteparet.

─For oss er dette med enkelt vedlikehold kanskje det aller viktigste punktet ved bruken av glass. Det er slitesterkt, enkelt å vedlikeholde og utrolig stilig dersom det brukes på riktig.

─Med den innglasserte terrassen kan man nesten si at vi har fått en ekstra stue. Nesten som om huset har fått et ekstra rom. Dette har blitt et område vi bruker langt mer enn tidligere, særlig når vi har gjester på besøk. Det heller ikke sjeldent at vi setter oss ut for et glass vin etter vi har spist middag, forklarer Marianne.

Finner stadig nye bruksområder for glass
I tillegg til den innglasserte terrassen har paret også valgt å ramme inn uteområdet med et lekkert glassrekkverk.