GALLERI DYRMYR ØNSKER VELKOMMEN TIL UTSTILLING MED KJERSTI RAHBEK HVAMB 28. OKTOBER – 10. NOVEMBER 2017

 

Åpning av utstillingen lørdag 28. oktober klokken 14!

Kunstneren vil være tilstede under åpningen og fortelle om sine akrylmalerier på pleksiglass.

Kjersti Rahbek Hvamb er født og oppvokst i Kongsberg, og bor og arbeider i Bærum. Hun har sin utdannelse fra Oslo Tegne- og Male skole tidlig på 90-tallet.

Høsten 2012 hadde Hvamb en stor separatutstilling i Galleri Dyrmyr, og den gangen viste hun abstrakte malerier på pleksiglass. Siden den gangen har motivene utviklet seg i en mer figurativ retning, og med på utstillingen hun åpner 28. oktober finner man malerier med dyre – og menneskeskikkelser.  Figurene befinner seg i åpne landskap med horisonter, himler og vann. Pleksiglass-platene som hun maler på, får hun kuttet på mål og levert av bl.a. Kongsberg Glasservice. Hun maler direkte på de gjennomsiktige akrylplatene – og dette gjøres speilvendt på baksiden av platene.  Malingen legges på i tynne sjikt, og bygges opp bakfra gjennom mange lag. Dette er 1 av 2 utstillinger som Kjersti Rahbek Hvamb skal ha i Kongsberg i løpet av noen måneder; i februar kommer hun tilbake med en stor utstilling i Det Lille Galleri i Lågendalsmuseet! Da er Hvamb hovedutstiller under Vinterfestivalen, en festival som favner både Snowstock og Marken. Til denne vinterutstillingen planlegger hun et helt spesielt vintertema – som både er nytt og spennende, og trolig ikke har blitt laget på pleksiglass før. Kom å se begge utstillingene!
Kjersti Rahbek Hvamb er fulltids billedkunstner og brukskunstner, og jobber i et lite atelier i egen bolig på Haslum i Bærum. På hjemmesiden kan man se flere av hennes arbeider: http://kjersti.hvamb.no

Hun er medlem av NFUK – Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere, som er en landsdekkende kunstnerstyrt kunstforening med juryerte medlemsopptak: www.nfuk.no